دکتر جعفر سرقینی؛ معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نبود آمار و اطلاعات کافی در بخش معدن کشور گفت: در تمام دنیا توسعه در معدن جز پایدارترین توسعه ها است و در دوران تحریم بخش معدن و صنایع معدنی کشور کمترین ضرر را متحمل شدند.
وی در ادامه افزود: یکی از راه های نجات اقتصاد کشورمان توجه و توسعه بخش معدن است و طبق اعلام بانک جهانی سهم معدن در تولید اقتصاد ملی 1.4 درصد است و این عدد در کشورهای معدنی دنیا ازجمله استرالیا 5.4 درصد و برزیل 2.5 درصد است ولیکن این آمار نباید سبب سرزنش ما شود چراکه پرداختن اثرگذاری نقش معدن در اقتصاد کشورمان مهم است.
سرقینی خاطر نشان کرد: 70 میلیون تن سیمان و 17 میلیون تن فولاد خام تولید کرده ایم ولیکن افت اصلی ما در خام فروشی مواد معدنی است و بارها اعلام کرده ایم که بخش خصوصی به جای خام فروشی زنجیره فولاد را تکمیل کند و در شرایط کنونی با کاهش شدید قیمت های جهانی سنگ آهن متاسفانه شاهد تعطیلی برخی معادن کشور هستیم.
معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در دولت آماده ارایه هرگونه کمک به بخش خصوصی جهت احداث کارخانه های فرآوری سنگ آهن و تولید کنسانتره و گندله و آهن اسفنجی هستیم و در این راستا حقوق دولتی معادن را برای سال 94 به صورت قابل توجهی در حدود یک پنجم سال 93 کاهش دادیم. وی در ادامه افزود: سال گذشته 8 میلیون تن کنسانتره مازاد تولید کردیم و به دلیل کمبود گندله مجبور به واردات 3 میلیون تن گندله شده ایم.
سرقینی در ادامه گفت: جهت فعال شدن بخش خصوصی در انجام اکتشافات اطلاعات پایه را در بخش دولتی باید در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم و همانطور که در اخبار اعلام کرده ایم در سال 93 50 هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی انجام دادیم و در سال جاری برنامه 300 هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی را در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در دستور کار داریم.
وی در ادامه گفت: سرمایه گذاری مشترک خارجی در بخش معدن را در وزارت صنعت، معدن و تجارت به طور جدی دنبال می کنیم، همچنین افزایش
سهم صادرات مواد معدنی در بازارهای خارجی و سخت گیری درخصوص تایید صلاحیت های فنی را دنبال می کنیم چراکه معتقدیم معدن و اکتشاف
باید به اهلش داده شود.
پایگاه تحلیلی خبری معدن24