زرین معدن آسیا
زرین معدن آسیا
Asia Zarin Madan Co
Search

نشست خبري نخستين همايش سرب و روي و بازار كشور:تنها 40 درصد ظرفيت انگوران فعال است

مطالبی که در این قسمت میخوانید

طبق مذاكرات به عمل آمده با طرف ترك، پس از رفع معضلات گمركي ماهانه ۱۰هزار تن خاك به كشور وارد مي‌شود.
به گزارش «كسب‌وكار»، ابراهيم جميلي، عضوهيات‌مديره گروه صنعتي معدني زرين در نشست خبري نخستين همايش سرب و روي و بازار اظهار داشت: اين شركت حدود ۴۴ درصد كنسانتره سرب و روي كشور را توليد مي‌كند و طبق پيش‌بيني‌هاي
به عمل آمده ظرف ۲ سال آينده اين ميزان را به بالاي
۵۷ درصد خواهد رساند.
وي با اشاره به اينكه متاسفانه صنعت سرب و روي كشور از ديد مسئولان دورمانده است، ابراز داشت: فعالان عرصه سرب و روي كشور براين باورند كه مسئولان دولتي و بازار سرمايه به دليل كم‌اطلاعي از وضعيت معادن و مزيت‌هاي آن، نگرش مناسبي را از صنعت سرب و روي ندارند به همين منظور براي يافتن جايگاه مناسب براي بخش سرب و روي، معرفي مزيت‌هاي توليد شمش و كنسانتره و در نهايت ايجاد جايگاه مطلوب در بازارهاي بين‌المللي نخستين همايش سرب و روي كشور در
۲۹ بهمن ماه سال جاري برگزار مي‌شود.
جميلي ادامه داد: در نظر گرفته شده تا اين همايش در سال‌هاي آينده هرچه تخصصي‌تر برگزار شود و به‌گونه‌اي پيگيري شود كه در خاورميانه و جهان براي فعاليت و حضور در اين همايش برنامه‌ريزي صورت بگيرد تا هر ساله بر قوت علمي و عملي اين همايش افزوده شود.
عضو هيات‌مديره گروه صنعتي معدني زرين درباره اهداف برگزاري اين همايش بيان كرد: آشنايي بازار سرمايه با صنعت سرب و روي همراه با تبيين چشم‌انداز براي اين عناصر از اهداف اصلي برگزاري اين همايش بوده است.
وي با اشاره به اينكه صنعت سرب و روي از جمله صنايعي به‌شمار مي‌رود كه مي‌تواند نقش شايان توجهي را در رشد اقتصادي كشور داشته باشد، افزود: از آنجا كه به‌طور مكرر برافزايش ميزان صادرات غيرنفتي تاكيد مي‌شود، به نظر مي‌رسد كه بايد سهم كشور را در زمينه سرب و روي در بازار جهاني افزايش دهيم تا با اتكا به اين امر بتوانيم صادرات را از نفت دور كنيم و به سمت معدن و صنعت سوق دهيم زيرا معدن خود زيربناي صنعت به‌شمار مي‌رود.
جميلي ادامه داد: در اين رابطه دبيرخانه همايش در تعامل با دانشگاه‌ها، آماده دريافت مقالات كاربردي در اين صنعت است تا ضمن ارائه در همايش و بحث در پنل‌هاي تخصصي به صورت كتاب منتشر شود و به‌عنوان كتابي مرجع در زمينه سرب و روي در اختيار علاقه‌مندان و پژوهشگران قرار گيرد.
وي در رابطه با اينكه سرمايه‌گذاري‌ها در كشور بايد به سمت و سوي صنايع با مزيت سوق داده شود، گفت: تاكنون نگرش‌ها به‌گونه‌اي بود كه مزيت در صنعت عامل سرمايه‌گذاري به‌شمار نمي‌رفت اما درحال حاضر ضروري به نظر مي‌رسد كه اين نگرش‌ها تغيير يابد و منابع صرف صنايع سودآور شود كه البته در مدت اخير دولت، مسئولان و مجلس به اين باور رسيده‌اند كه معدن از جمله صنايع سودآور و پرمزيت است و بايد سرمايه‌گذاري مناسبي در اين بخش صورت بپذيرد زيرا پس از نفت كشور تنها مي‌تواند از پتانسيل‌هاي موجود در بخش معدن بهره‌برداري كرده و باعث ارزآوري شود.
جميلي با اشاره به اينكه براي رشد و رونق بخش معدن در كشور مي‌توان از كشورهاي موفق در اين عرصه الگوبرداري كرد، افزود: تركيه، عمان و قزاقستان از جمله كشورهايي هستند كه مي‌توانند الگوي مناسبي در بخش معدن براي كشور باشند تا با الگوبرداري از آنها و تكيه بر منابع معدني بتوان سرمايه‌گذاران خارجي مناسب را در اين حوزه جذب كرد.
وي درباره ظرفيت كشور در زمينه توليد سرب و روي گفت: كشور در حال حاضر ظرفيت توليد ۴۵۰ هزار تن شمش روي، ۴۲۰هزار تن شمش سرب و بالاي ۲ ميليون تن كنسانتره سرب و روي را داراست كه البته اين ميزان تنها با استفاده از ۴۰درصد ظرفيت موجود در معدن انگوران برآورد شده است.
وي گفت: شركت زرين در حال حاضر در معدن مهدي‌آباد يزد نيز سرمايه‌گذاري كرده است كه با بهره‌برداري از اين معدن پس از ۵۰ سال در بخش سرب و روي كشور در وضعيت مناسبي قرار خواهد گرفت.
عضو هيات‌مديره گروه صنعتي معدني زرين با اشاره به اينكه ظرفيت خاك معدن انگوران كاهش يافته است، افزود: با توجه به كمبود خاك به فكر واردات خاك هستيم اما متاسفانه به دليل مشكلات گمركي مذاكرات با ترك‌ها دچار مشكل شده است كه پس از رفع آن ماهانه ۱۰هزار تن خاك وارد خواهد شد.
وي در رابطه با ميزان مناسب نرخ ارز براي رشد صنعت سرب و روي ،گفت: ارز تك رقمي و ثبات در بازار همراه با كاهش نوسانات رز مي‌تواند باعث بهبود اين صنعت در كشور شود زيرا حركت در بازار بي‌ثبات ميزان سود و زيان را افزايش مي‌دهد. سليمي دبير نخستين همايش سرب وروي نيز با تاكيد برضرورت حضور صنعت سرب و روي در بازار سرمايه، گفت: مشاهده مي‌شود كه قيمت سرب و روي نسبت به طلا و مس تغييرات كمتري را داشته است و به نحوي كه مي‌توان گفت در اين بخش ثبات نسبي در بازار جهاني حاكم است به همين دليل سرمايه‌گذاري در اين بخش زيان‌ده نيست و مي‌تواند در بازار سرمايه نيز وضعيت مطلوبي را بيابد. وي بيان كرد: در همين رابطه در نظرگرفته شده تا طي برنامه تعيين شده، پس از شفاف‌سازي اطلاعات براي بورس، شركت‌هاي فعال در عرصه سرب و روي به صورت فعال‌تر در بازار سرمايه حضور يابند. رضا جميلي مدير بخش بازرگاني گروه صنعتي معدني زرين نيز ادامه داد: در حال حاضر ۵۰تا ۶۰درصد ظرفيت توليد سرب و روي كشور در حال صدور است و عمده‌ترين بازارهاي هدف كشور چين، هند، تركيه و كره‌جنوبي بوده كه اميد مي‌رود طبق اتفاقات خوبي كه در زمينه حمل‌ونقل با كشتي صورت پذيرفته است ۶ بازار هدف در آسيا و ۶ بازار هدف در اروپا ايجاد شود

ساره نیکقدم منش.

 

خبرهای مرتبط